Beschermd wonen vrouwen

Begeleid wonen voor (jonge) vrouwen

Unieck Zorg biedt de mogelijkheid voor cliënten met een WLZ -en WMO indicatie in een beschermde woonomgeving te wonen. Aan de rand van een woonwijk huur je een kamer. Deze eigen ruimte is het startpunt om aan jouw doelen te gaan werken. Er kan 24/7 een beroep worden gedaan op professionele begeleiders. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Begeleid wonen voor vrouwen is er voor (jonge) vrouwen met een verstandelijke beperking, vrouwen met psychiatrische problematiek en voor kwetsbare vrouwen. Soms kan het fijn zijn om even weg te zijn bij mannen, omdat je negatieve ervaringen heb opgelopen of je relaties hebt gehad die niet gezond waren. Deze woning ligt grenzend aan onze woongroep, waardoor je nooit alleen bent. ’s Avonds even een spelletjes spelen of een praatje maken is altijd mogelijk.

De stap naar zelfstandig wonen kan moeilijk en spannend zijn. Er komt een hoop bij kijken. Verhuizen, je huishouden doen, koken, boodschappen halen, financiën regelen, sociale contacten onderhouden, afspraken nakomen rondom werk en/of school: dat zijn veel verantwoordelijkheden. Ineens moet je zelf je wekker zetten je dag indelen. Een uitdaging! Unieck Zorg helpt je in alle facetten van het leven. Gedurende de dag is er iemand aanwezig om toezicht te houden op de woongroep en is er tijd om individueel of in de groep begeleid te worden.

Begeleid zelfstandig wonen helpt je bij het zelfstandig leren wonen en leven. Iedereen heeft een andere hulpvraag en een andere aanpak. Samen kijken we wat nodig is en wat werkt. Waarden en normen worden samen besproken en jij bepaalt hoe je je leven inricht. Ook zijn er regels en afspraken waar je je aan moet houden.

Je woont in een riante eigen woon/slaapkamer. Zelf zorg je voor je inboedel zoals meubels en keukenspullen. Je hebt een eigen voordeur en eigen woon-/slaapkamer. Er is begeleiding om de gezamenlijke ruimten en de sociale aspecten te structureren en te begeleiden. De begeleiders komen op jouw verzoek langs. Wel maken we hierover afspraken en je laat de begeleiding binnen als zij daarom vragen.