Begeleid zelfstandig wonen

Zelfstandig wonen binnen een woongroep

Unieck Zorg biedt de mogelijkheid voor cliënten met een WLZ -en WMO indicatie in een beschermde woonomgeving te wonen. Bij Unieck Zorg kan je op een unieke locatie, midden in de polder, een appartement huren. Deze eigen woning is het startpunt om aan jouw doelen te gaan werken. Op deze locatie kan er 24/7 een beroep worden gedaan op professionele begeleiders. In gevallen van nood zijn er altijd mensen op het beschermde woonterrein die zich inzetten om de cliënten de veiligheid te bieden die ze nodig hebben. Unieck Zorg verhuurt de woonruimten aan haar cliënten. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Bij Unieck Zorg woon je zelfstandig, maar binnen de woongroep. De gezamenlijke ruimte wordt gebruikt om samen te werken, eten en recreëren. Hoewel je vrijwillig bij ons woont, is niet alles vrijblijvend. Minimaal twee avonden in de week koken en eten we samen. Zo blijven we betrokken op elkaars leven. Samen wonen, elkaars buren zijn, respect hebben voor een andere mening: dat is een uitdaging. De problematiek van de cliënten maakt het soms lastig om de ander te begrijpen. Saamhorigheid is belangrijk om écht naar elkaar te kunnen luisteren en elkaar te respecteren. We werken aan saamhorigheid door veel samen te doen, te ondernemen en gezamenlijk verantwoordelijkheid te dragen.

Buiten de twee gezamenlijke avonden geef je zelf invulling aan je avondprogramma en het menu. Unieck Zorg biedt begeleiding en ondersteuning waar nodig. We denken mee over een gezond voedingspatroon en helpen structuur aan te brengen voor, tijdens en na het koken.

Ook zijn er regelmatig activiteiten waarvan we het belangrijk vinden dat iedereen mee doet.