Actueel

Ik leer hier omgaan met mijn verleden en om meer vertrouwen in mensen te krijgen.

Deze maand is Evelien aan het woord. Haar verhaal laat goed zien dat betrouwbare zorg bijdraagt aan meer vertrouwen in zichzelf en haar omgeving.

Waarom ben je bij Unieck Zorg gaan wonen?

“Ik ben bij Unieck Zorg gaan wonen omdat ik later zelfstandig wil wonen. Ik vind bepaalde dingen moeilijk. Bijvoorbeeld mensen vertrouwen. Door mijn verleden kan ik moeilijk mensen vertrouwen en daarnaast kan ik moeilijk met mijn verleden omgaan. Ik wil eerst met mijn verleden leren omgaan en daarna op mijzelf wonen. Ik ben anders bang dat mijn verleden weer gaat opspelen. Via Unieck Zorg ben ik ook in aanraking gekomen met Kristal en heb ik ervoor gekozen om in therapie te gaan om aan mijzelf te werken.”

Wat leer je bij Unieck Zorg?

“Ik leer hier omgaan met mijn verleden en om meer vertrouwen in mensen te krijgen. Daarnaast als ik iets moeilijk vind om uit te leggen. Dit komt door mijn beperking ESM. Ik ga dan vaak naar de begeleiding toe zodat zij mij hierin kunnen helpen. De begeleiding helpt mij dan om na te denken of met mijn handen iets te laten zien.”

Wat is het belangrijkste wat je wil bereiken? En hoe levert Unieck Zorg hier een bijdrage in?

“Zelfstandig gaan wonen, huisje, boompje beestje J Hierin geeft de begeleiding tips, waar ik op moet letten in het zelfstandig wonen.”

Wat is goed aan de begeleiding van Unieck Zorg?

“De begeleiding heeft veel geduld met mij als ik bijvoorbeeld iets niet weet. Ze besteden dan veel tijd aan mij zodat ik het kan uitleggen. Daarnaast laat de begeleiding me bijvoorbeeld een taak in mijn eigen woorden herhalen, zodat ik weet of ik het goed begrepen heb.”

Wat is het leukste moment, wat je hebt meegemaakt bij Unieck Zorg?

“Gekke praatjes met de begeleiding en cliënten, waar we met z’n allen erg om moeten lachen. En spelletjes doen.”

Naar nieuwsoverzicht