Actueel

Het doel is ergens anders een huisje krijgen en daar mij verder te ontwikkelen

Gracia heeft een tijd lang dakloos geleefd en rond gezworven in Den Haag. Via Stichting MEE is ze uiteindelijk Bij Unieck Zorg terecht gekomen.

Wat leer je bij Unieck Zorg?

“Ik heb een hoop geleerd bij Unieck Zorg. Bij de dagbesteding bijvoorbeeld heb ik geleerd om met de grasmaaier om te gaan en om te zagen. Soms wil ik ook té veel dingen. Ik moet aanleren geduld te hebben.

Wat ik nog graag zou kunnen, is goed bosmaaien. Dat en andere vaardigheden ontwikkel ik bij dagbesteding.

Wat is het belangrijkste wat je wil bereiken? En hoe levert Unieck Zorg hier een bijdrage in?

“Om ergens anders een huisje te krijgen en daar mij verder te ontwikkelen. Hier leer je om bijvoorbeeld je huis bij te houden en om beter te koken. Je leert hier om gevarieerd te koken en dat vind ik leuk.”

Wat is goed aan de begeleiding van Unieck Zorg?

“Ik vind alles goed aan de begeleiding van Unieck Zorg. Bij de dagbesteding zeggen begeleiders soms dat je dit en dat moet doen. Dan denk ik soms: pff, moet ik dat doen. Maar achteraf vind ik het toch wel leuk. Ook leggen ze alles goed uit en luisteren ze goed. Hier heb ik nooit problemen mee gehad.”

Wat is volgens jou het belangrijkste wat de begeleiders jou willen bijbrengen?

“Nieuwe dingen leren en doen. Bijvoorbeeld ook bij dagbesteding proberen begeleiders me voor mij onbekende dingen te laten doen en bij te brengen.”

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt bij Unieck Zorg?

“Gek doen! Gekke dingen doen met begeleiders is het leukste.”

Naar nieuwsoverzicht