Actueel

Het belangrijkste wat de begeleiders van Unieck Zorg mij willen bijbrengen is meer geduld. Als ik iets niet begrijp dat zij mij dat leren snappen.

Vandaag het verhaal van William. Samen met zijn broer wonen zij in een ruim appartement met weids uitzicht op de weilanden en dijk.

Waarom ben je bij Unieck Zorg gaan wonen?

“Om dingen te leren, zoals koken, de tuin. Van alles eigenlijk.”

Wat leer je bij Unieck Zorg?

“Ik ben bezig met een bosmaaier certificaat bij Henk Ruiter. Ik leer bij Unieck Zorg te oefenen met bosmaaien bij dagbesteding in de tuin. Ik heb hier ook een klein beetje leren koken. Hier kan ik nog wel meer van leren.”

Wat is het belangrijkste wat je wil bereiken bij Unieck Zorg?

“Dat ik alles zelfstandig kan. Zelf koken, zelf dingen kan doen. Dat ik niet afhankelijk ben. Daarnaast dat ik goed leer maaien en bosmaaien.”

Wat is goed aan de begeleiding van Unieck! Zorgverlening?

“Alles. Ze zorgen goed voor bepaalde dingen, net wat nodig is. Ze kunnen goed hulp verlenen. Ook bijvoorbeeld bij bosmaaien dat ze goed uitleggen hoe ik het moet doen en wat ik moet doen. Daarnaast dat ze helpen in de tuin.”

Wat is volgens jou het belangrijkste wat de begeleiders jou willen bijbrengen?

“Meer geduld. Als ik iets niet begrijp, leren zij me dat snappen. Daarnaast leer ik om lijnen te trekken. En hoe ik sommige dingen moet doen.”

Wat zijn leuke momenten die je hebt meegemaakt bij Unieck Zorg?

“Bosmaaien natuurlijk! En grasmaaien en zagen met de begeleiding. De dagbesteding vind ik leuk bij Unieck Zorg.”

Naar nieuwsoverzicht